GREEN GRAY Red

NA PRIJEDLOG HRVATSKE SELJAČKE STRANKE POKRENUT POSTUPAK OSAMOSTALJENJA BOLNICE ZA PLUĆNE BOLESTI U PETRINJI

Na 17. sjednici skupštine Sisačko-moslavačke županije održanoj 10. svibnja 2015. godine u Hrvatskoj Kostajnici na prijedlog Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije jednoglasno je donesena Odluka o pokretanju aktivnosti za izdvajanje Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi na lokaciji u Petrinji iz sastava Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak radi osnivanja samostalne zdravstvene ustanove za plućne bolesti u Petrinji. Samostalna bolnica u Petrinji spojena je s bolnicom u Sisku u svibnju 2003. godine uz znatno smanjenje obnovljenog krevetnog fonda.

Read more

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS/EPP) pozvala je u srijedu 31.ožujka na konferenciji za novinare održanoj u Sisku u prostorijama županijskog HSS-a Vladu RH da sa Slovenijom otvori dijalog oko rješenja pitanja odlaganja nisko i srednje radioaktivnog otpada. Ona je dodala da je Slovenija utvrdila lokaciju i predvidjela dvije kazete za zbrinjavanje otpada iz nuklearke Krško, jednu za slovenski, a drugu za hrvatski dio otpada. Sve dozvole su dobivene za prvu kazetu, a spremni su pokrenuti postupak i za drugu kazetu ukoliko se postigne dogovor između dvije države. Hrvatska bi u dogovoru sa Slovenijom mogla zbrinuti i svoj medicinski i industrijski radioaktivni otpad jer je riječ o maloj količini. Na konferenciji za novinare koju je HSS Sisačko-moslavačke županije sazvao uoči završetka javne rasprave o odlagalištu nuklearnog otpada na Trgovskoj gori uz Marijanu Petir bile su i Anita Sinjeri Ibrišević, zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije (HSS) i Klementina Karanović, načelnica Općine Majur (HSS). One od početka sudjeluju u javnoj raspravi o ovoj problematici a Petir ih je informirala kako direktiva Europske unije ne obvezuje države članice da radioaktivni otpad za koji su odgovorne zbrinu isključivo na svom teritoriju, već se ostavlja mogućnost dogovora i postizanja adekvatnih rješenja s drugim državama, posebice kada je riječ o zajedničkoj investiciji, kao što je to slučaj s NEK Krško. Marijana Petir osudila je i pritiske kojima su ove dvije HSS-ovke bile izložene jer su javno u više navrata iznosile argumente kojima su osporavale prijedlog da odlagalište nuklearnog otpada bude na Trgovskoj gori te je rekla da će ako se to nastavi, o svemu informirati institucije EU. „Ljudi koji zagovaraju odlaganje nuklearnog otpada na Trgovskoj gori su nevjerodostojni, jer u Zagrebu pričaju jedno, a u Dvoru drugo“, rekla je Klementina Karanović. Ona je dodala da stanovnici Dvora ne žele odlagalište…

Read more

ORGANIZACIJA MLADIH HSS-a LEKENIK OBILJEŽILA DAN PLANETE ZEMLJE

U subotu, 16. travnja 2016. godine, obilježen je Dan Planeta Zemlje i Dan općine Lekenik, u organizaciji Savjeta mladih općine Lekenik, Organizacije mladih HSS-a općine Lekenik i Organizacije mladih HSS-a Sisačko-moslavačke županije, a uz svekoliku financijsku i ostalu pomoć općine Lekenik. Akciji su se pridružili mladi članovi iz Novske, Siska i Gline.

Read more

Vijesti

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM ZAVRŠETKA JAVNE RASPRAVE ZA IZGRADNJU ODLAGALIŠTA RADIOAKTIVNOG OTPADA
TKO VRŠI ATAK I HAJKU NA HRVATSKE BRANITELJE?
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Potpisivanje koalicijskog sporazuma za Petrinju

Svečano potpisivanje koalicije "Svi smo mi Petrinja" održat će se u utorak, 12.03.2013. u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji s početkom u 18 sati. Koaliciju će potpisati Hrvatska seljačka stranka - HSS, Blok umirovljrnici zajedno - BUZ i Hrvatska demokratska zajednica - HDZ.

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi