GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

ŽENE „HRVATSKOG SRCA“ SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE OBILJEŽILE „DAN KRUHA“ I „DAN SEOSKE ŽENE“ U OKUČANIMA

U Okučanima, u Brodsko-posavskoj županiji članice „Hrvatskog srca“ Okučani organizirale su tradicionalnu manifestaciju povodom obilježavanja „Dana kruha“ i „Dana seoske žene“. Pozivu su se odazvale i članice Županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije, pri čemu su predstavile svoje proizvode. Da je riječ o ukusnim tradicionalnim seljačkim proizvodima svjedoči i povratak mnogobrojnih posjetitelja upravo za naš stol.


Postavljeno je dvadesetak bogato ukrašenih stolova koje su vrijedne seoske žene napunile kruhom, kolačima i raznim proizvodima koje proizvode na svojim obiteljskim gospodarstvima. Žene HSS-a su i ovaj put pokazale da su čuvarice ruralnog prostora, te da znaju cijeniti „Kruh naš svagdašnji“ kojeg svakodnevno spominju u svojim molitvama.
Ovakve manifestacije dokaz su da je važno cijeniti hranu i poljoprivredne proizvode, osobito one koji su proizvedeni na tradicionalan način, koristeći namirnice koje su vrijedni seljaci proizveli na svojim poljima.
„Obilježavanje dana seoske žene samo je jedan podsjetnik na važnu ulogu seoske žene u razvoju ruralnih područja, poljoprivrednoj proizvodnji te opstanku tradicionalne obitelji. Njihova je uloga, kako i u društvu tako i u obiteljima, još je uvijek neprepoznata i marginalizirana, a posao koji svakodnevno obavljaju podcijenjen je i nepriznat i to želimo promijeniti“, rekla je Ljiljana Križanić, predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi