GREEN GRAY Red

VIJEĆNICI HSS-A BRINU O STANOVNICIMA ŽUPANIJE

Na 14. sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije održanoj u utorak, 24. studenog 2015. godine, koalicija HSS, HDZ, HSP AS, HKS dobila je podršku većine članova/ica u skupštini za donošenje Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Sisačko-moslavačke županije, čime je broj Upravnih odjela smanjen sa deset na osam.  Naglašeno je da neće biti otpuštanja, ali će biti određenih preraspodjela zaposlenika i odlazaka u mirovinu, a smanjenjem Upravnih odjela se postiže dugoročna ušteda.

Read more

SJEĆANJE NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE

Večer je uoči dana u kojemu cijeli naš narod osjeća veliku tugu i veliko poštovanje prema žrtvi koju je Vukovar podnio za Hrvatsku. Pad Vukovara koji se dogodio 18. studenoga prije 24 godine donio je bol koja ni danas ne jenjava dok mnogi još traže odgovor na pitanje gdje su njihovi najmiliji. Žrtva koju su podnijeli Vukovar i Škabrnja odraz su iskrene ljubavi prema svome domu i svome narodu koja ne smije biti zaboravljena.

Read more

ČLANICE HRVATSKOG SRCA IZ LIPOVLJANA PONOVNO POKAZALE VELIKO SRCE I HUMANOST

Članice asocijacije žena Hrvatske seljačke stranke Hrvatsko srce iz Lipovljana zajedno sa stanovnicima Lipovljana, ali i Krivaja, Piljenica i Kraljeve Velike pokazali su još jednom, u nedjelju, 15. studenog svoju brižnost, humanost i veliko srce za svoje sumještane u nevolji. Za potrebe dugotrajnog liječenja mlade, 15-to godišnje sumještanke Ines Mijadžiković iz Lipovljana, prikupili su u sat vremena 13,5 tisuća kuna, a svi oni potom su nagrađeni izvrsnom, besplatnom kazališnom predstavom ‘Slavonski triptih’, koju je izvela nadarena akademska glumica Aleksandra Demše.

Read more

Vijesti

SVI ZA ŽELJKA LENARTA
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

HSS-ova Anita Sinjeri Ibrišević kandidatkinja za dožupanicu

koalicija1.jpgU Sisku je u utorak, 16.04.2013. godine navečer potpisan koalicijski sporazum četiri političke stranke kojim potvrđuju zajednički izlazak na lokalne izbore na razini Sisačko-moslavačke županije.

Sporazum su potpisali županijski stranački čelnici Antun Vidaković za HDZ, Marijana Petir za HSS, Tomislav Dujmenović za HSP dr. Ante Starčević, te Sabrina Ferderber za BUZ.
Kandidat za župana ove koalicije je Ivo Žinić, a njegovi zamjenici su Anita Sinjeri – Ibrišević (HSS) i Željko Krapljan (HDZ).

Ivo Žinić je izrazio  uvjerenje kako će s ovom koalicijom pobijediti na lokalnim izborima, a u svojem je govoru oštro kritizirao SDP-ovu županijsku vlast i županicu Marinu Lovrić Merzel koju smatra odgovornom za katastrofalno gospodarsko, duhovno i materijalno stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kandidatkinja HSS-a za zamjenicu županice Anita Sinjeri Ibrišević rekla je da je „stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji samo tužna preslika stanja na državnom nivou, jer obje vladavine potpisuje SDP. Aktualna županijska vlast potpuno je potisnula i izokrenula sustav vrijednosti promovirajući sustav vladanja ljudima, a ne za ljude, sustav upravljanja u kojem je dobro samo onima na vlasti, sustav u kojem samo neki imaju pravo na život dostojan čovjeka, samo odabrani imaju pravo na zdravstvenu zaštitu i samo odabrani imaju pravo na radno mjesto.“
„Gospoda koja vode našu Županiju, očito nisu gladna, imaju dovoljno novaca za režije i ne moraju se brinuti za sutra“, rekla je Sinjeri-Ibrišević. „Njihovo sutra je sigurno pa čak i kada rasprodaju i ono malo što nam je ostalo poput Cesta Sisak jer taj novac ide u njihov džep.

Radnici Željezare, nažalost, opet su iskorišteni u političke svrhe, prvi puta netom nakon što je Zoran Milanović izabran za premijera kada je  u Sisak došao iskazati suosjećanje s otpuštenim radnicima, a drugi puta sada kada se s tim istim radnicima ne može suočiti niti on niti županica  Marina Lovrić Merzel jer je u njenom mandatu ova županija ušla među prve tri županije u Hrvatskoj po broju nezaposlenih.“

 

 

 

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi