GREEN GRAY Red

NA PRIJEDLOG HRVATSKE SELJAČKE STRANKE POKRENUT POSTUPAK OSAMOSTALJENJA BOLNICE ZA PLUĆNE BOLESTI U PETRINJI

Na 17. sjednici skupštine Sisačko-moslavačke županije održanoj 10. svibnja 2015. godine u Hrvatskoj Kostajnici na prijedlog Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije jednoglasno je donesena Odluka o pokretanju aktivnosti za izdvajanje Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi na lokaciji u Petrinji iz sastava Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak radi osnivanja samostalne zdravstvene ustanove za plućne bolesti u Petrinji. Samostalna bolnica u Petrinji spojena je s bolnicom u Sisku u svibnju 2003. godine uz znatno smanjenje obnovljenog krevetnog fonda.

Read more

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS/EPP) pozvala je u srijedu 31.ožujka na konferenciji za novinare održanoj u Sisku u prostorijama županijskog HSS-a Vladu RH da sa Slovenijom otvori dijalog oko rješenja pitanja odlaganja nisko i srednje radioaktivnog otpada. Ona je dodala da je Slovenija utvrdila lokaciju i predvidjela dvije kazete za zbrinjavanje otpada iz nuklearke Krško, jednu za slovenski, a drugu za hrvatski dio otpada. Sve dozvole su dobivene za prvu kazetu, a spremni su pokrenuti postupak i za drugu kazetu ukoliko se postigne dogovor između dvije države. Hrvatska bi u dogovoru sa Slovenijom mogla zbrinuti i svoj medicinski i industrijski radioaktivni otpad jer je riječ o maloj količini. Na konferenciji za novinare koju je HSS Sisačko-moslavačke županije sazvao uoči završetka javne rasprave o odlagalištu nuklearnog otpada na Trgovskoj gori uz Marijanu Petir bile su i Anita Sinjeri Ibrišević, zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije (HSS) i Klementina Karanović, načelnica Općine Majur (HSS). One od početka sudjeluju u javnoj raspravi o ovoj problematici a Petir ih je informirala kako direktiva Europske unije ne obvezuje države članice da radioaktivni otpad za koji su odgovorne zbrinu isključivo na svom teritoriju, već se ostavlja mogućnost dogovora i postizanja adekvatnih rješenja s drugim državama, posebice kada je riječ o zajedničkoj investiciji, kao što je to slučaj s NEK Krško. Marijana Petir osudila je i pritiske kojima su ove dvije HSS-ovke bile izložene jer su javno u više navrata iznosile argumente kojima su osporavale prijedlog da odlagalište nuklearnog otpada bude na Trgovskoj gori te je rekla da će ako se to nastavi, o svemu informirati institucije EU. „Ljudi koji zagovaraju odlaganje nuklearnog otpada na Trgovskoj gori su nevjerodostojni, jer u Zagrebu pričaju jedno, a u Dvoru drugo“, rekla je Klementina Karanović. Ona je dodala da stanovnici Dvora ne žele odlagalište…

Read more

ORGANIZACIJA MLADIH HSS-a LEKENIK OBILJEŽILA DAN PLANETE ZEMLJE

U subotu, 16. travnja 2016. godine, obilježen je Dan Planeta Zemlje i Dan općine Lekenik, u organizaciji Savjeta mladih općine Lekenik, Organizacije mladih HSS-a općine Lekenik i Organizacije mladih HSS-a Sisačko-moslavačke županije, a uz svekoliku financijsku i ostalu pomoć općine Lekenik. Akciji su se pridružili mladi članovi iz Novske, Siska i Gline.

Read more

Vijesti

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM ZAVRŠETKA JAVNE RASPRAVE ZA IZGRADNJU ODLAGALIŠTA RADIOAKTIVNOG OTPADA
TKO VRŠI ATAK I HAJKU NA HRVATSKE BRANITELJE?
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

HSS-ova Anita Sinjeri Ibrišević kandidatkinja za dožupanicu

koalicija1.jpgU Sisku je u utorak, 16.04.2013. godine navečer potpisan koalicijski sporazum četiri političke stranke kojim potvrđuju zajednički izlazak na lokalne izbore na razini Sisačko-moslavačke županije.

Sporazum su potpisali županijski stranački čelnici Antun Vidaković za HDZ, Marijana Petir za HSS, Tomislav Dujmenović za HSP dr. Ante Starčević, te Sabrina Ferderber za BUZ.
Kandidat za župana ove koalicije je Ivo Žinić, a njegovi zamjenici su Anita Sinjeri – Ibrišević (HSS) i Željko Krapljan (HDZ).

Ivo Žinić je izrazio  uvjerenje kako će s ovom koalicijom pobijediti na lokalnim izborima, a u svojem je govoru oštro kritizirao SDP-ovu županijsku vlast i županicu Marinu Lovrić Merzel koju smatra odgovornom za katastrofalno gospodarsko, duhovno i materijalno stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kandidatkinja HSS-a za zamjenicu županice Anita Sinjeri Ibrišević rekla je da je „stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji samo tužna preslika stanja na državnom nivou, jer obje vladavine potpisuje SDP. Aktualna županijska vlast potpuno je potisnula i izokrenula sustav vrijednosti promovirajući sustav vladanja ljudima, a ne za ljude, sustav upravljanja u kojem je dobro samo onima na vlasti, sustav u kojem samo neki imaju pravo na život dostojan čovjeka, samo odabrani imaju pravo na zdravstvenu zaštitu i samo odabrani imaju pravo na radno mjesto.“
„Gospoda koja vode našu Županiju, očito nisu gladna, imaju dovoljno novaca za režije i ne moraju se brinuti za sutra“, rekla je Sinjeri-Ibrišević. „Njihovo sutra je sigurno pa čak i kada rasprodaju i ono malo što nam je ostalo poput Cesta Sisak jer taj novac ide u njihov džep.

Radnici Željezare, nažalost, opet su iskorišteni u političke svrhe, prvi puta netom nakon što je Zoran Milanović izabran za premijera kada je  u Sisak došao iskazati suosjećanje s otpuštenim radnicima, a drugi puta sada kada se s tim istim radnicima ne može suočiti niti on niti županica  Marina Lovrić Merzel jer je u njenom mandatu ova županija ušla među prve tri županije u Hrvatskoj po broju nezaposlenih.“

 

 

 

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi