Primati HTML?

Naslovnica ~ Vodstvo HSS
HSS-SMZ Vodstvo stranke
Predsjednik stranke PDF Ispis E-mail

Josip FriščićJosip Friščić rođen je 15. kolovoza 1949. godine u Subotici Podravskoj. Srednju ekonomsku školu završio je u Koprivnici. Potom upisuje redovni studij prvog stupnja Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, te stječe zvanje ekonomist.

Godine 1971. zapošljava se u Zajednici za financiranje osnovnog školstva, a 1989. godine izabran je za tajnika SIZ-a odgoja i osnovnog obrazovanja općine Koprivnica. Od lipnja 1993. godine vršitelj je dužnosti tajnika Sekretarijata za gospodarstvo u Koprivnici, a u siječnju 1994. godine postaje vršitelj dužnosti pročelnika Ureda za gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije.Početkom Domovinskog rata postaje član Kriznog štaba općine Koprivnica, gdje vodi poslove vezane za funkcioniranje društvenih djelatnosti te organiziranje prihvata i zbrinjavanja prognanika i izbjeglica. Vlada Republike Hrvatske imenovala ga je predsjednikom Odbora za prikupljanje i raspodjelu humanitarne pomoći. Nakon donošenja Zakona o lokalnoj samoupravi i upravi te ustrojavanja Grada Koprivnice jedinicom lokalne samouprave, imenovan je pročelnikom Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Koprivnice. U dva mandata Skupština Koprivničko-križevačke županije bira ga za člana Županijskog poglavarstva.U više navrata bio je član stručnih timova za izradu programa razvoja općine Koprivnica i Koprivničko-križevačke županije. Osobiti doprinos daje kao nositelj programa razvoja poduzetničkih zona za obrt, malo i srednje poduzetništvo te njihovog povezivanja s velikim gospodarskim subjektima. Više godina obnaša niz dužnosti u društvenim, športskim i humanitarnim organizacijama.
Nakon lokalnih izbora 2001. godine izabran je za župana Koprivničko-križevačke županije. Za župana je ponovno izabran 2005. godine, te ja na toj dužnosti i danas.Pa parlamentarnim izborima 2003. godine izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru u 2. izbornoj jedinici, ali je mandat zbog obnašanja funkcije župana stavio u mirovanje.
Član HSS-a je od 1992. godine. Osnivač je velikog broja ogranaka i općinskih organizacija. U HSS-u obnaša niz dužnosti od kojih su najznačajnije: potpredsjednik HSS-a zadužen za stranačke asocijacije (1998. – 2002.), predsjednik Regionalne organizacija HSS-a Sjeverozapadna Hrvatska (2002. – 2005.). U travnju 2000. godine izabran je za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije, koju dužnost obnaša i danas.
U prosincu 2005. godine izabran je za predsjednika Hrvatske seljačke stranke.
Na Izbornoj glavnoj skupštini u Zagrebu, 19.4.2008. god. ponovo izabran za predsjednika HSS-a.
Od 11. siječnja 2008. potpredsjednik je Hrvatskog sabora.

Predstojnik ureda potpredsjednika Hrvatskoga sabora:
g. Vedran Bajsić
Kontakt:
Telefon: 01/45 69 456
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript